KIERRÄTYSTÄ RAKKAUDELLA - kihlakorusta kastelahjaksi 


Eletään vuotta 1947. 

Nuoripari solmii kihlat ja sulhasen haaveissa on antaa nuorikolleen kihlakello muistoksi tästä merkittävästä hetkestä elämässä. Haave ei kuitenkaan toteudu, sillä rannekelloja ei löydy siihen aikaan Kotkan kellosepänliikkeistä. Sulhanen ratkaisee tilanteen ostamalla nuorikolleen kauniin rannekorun, jonka on määrä olla rannekellon korvikkeena siihen saakka, kunnes kello saadaan hankittua. Ajan kuluessa rannekello löytää tiensä nuoren naisen ranteeseen ja kihlarannekoru siirtyy sen tieltä.


Eletään vuotta 2018.

On joulukuu ja nuoren parin kihlauksesta on kulunut 71 vuotta. Vuoden 1947 nuori morsian on nyt isoisoäiti ja hänen tyttärentyttärensä on saanut lapsen. Tämä ihastuttava rannekoru yhtä ihastuttavan tarinan kera siirtyy nyt neljännelle sukupolvelle kastelahjan muodossa. Jonain päivänä lahjan saanut pieni tyttö kantaa isoisoäitinsä korua ylpeydellä ja siirtää tämän perintökorun, tarinan kera, kenties omille lapsilleen.

Vanhojen korujen tarinat ovat tärkeä osa korujen historiaa. Ne tekevät koruista henkilökohtaisempia ja sitovat eri sukupolvien ihmisiä tiivimmin yhteen. Tarinoilla on kauaksi kantava voima...Kommentit