TYYTYVÄINEN ASIAKAS - onnistunut projekti

Kun asiakas hieroo käsivarsiaan, hymyilee leveästi ja toteaa,  "Ihan nousee iho kananlihalle", niin tietää, että tässä projektissa on onnistuttu! Mikä mahtava fiilis myös myyjän puolella!

Juuri edellä mainitun kaltainen reaktio oli tämän upean helmisormuksen omistajalla, kun hän ensimmäistä kertaa mallaili hänelle suunniteltua ja valmistettua sormusta sormeensa. Eikä ihme, kyllä tätä kaunotarta kelpaa ihailla!

Asiakkaan toiveissa oli näyttävä helmisormus, jossa helmi olisi kunnollisen kokoinen ja runko tukeva. Toiveita täydellisesti täyttävää mallia ei suoraan tiskistä löytynyt, joten päädyimme teetättämään sellaisen kultasepällämme. Tässä vaiheessa oli luonnollista käyttää hyväksi asiakkaan vanhoja, käyttämättömiksi jääneitä koruja. Josta pääsemmekin jälleen lempiaiheeseemme, jalometallimateriaalin järkevään kierrättämiseen...

Korumuoti muuttuu ajan saatossa ja niin muuttuu ja jalostuu varmasti myös korujen käyttäjien oma korumakukin... tämän seurauksena monet korut jäävät vähemmälle käytölle tai kokonaan käyttämättömiksi. Aina ei tule ensimmäiseksi ajatelleeksi, että näistä koruista voisi tehdä jotain uutta. Jotain sellaista mistä olisi jälleen iloa käyttäjälleen.

Mutta palatkaamme tämän helmisormuksen tarinaan...

Asiakkaaltamme löytyi kierrätettävää materiaali niin runsaasti, että sormuksen runkoon siitä käytettiin vain murto-osa, loppu hyvitettiin työhinnasta. Sivukoristeiden timantit saatiin vanhasta 5-kivisestä rivisormuksesta, ainoastaan yksi tarvittava lisätimantti hankittiin uutena. Upea, halkaisijaltaan 8 mm makeanveden helmi etsittiin asiakkaalle meidän kauttamme.

Tämän helmisormusmallin pohjalta lähdimme työstämään asiakkaan omaa sormustaVaikka asiakkaalla ei ollutkaan varsinaisesti selkeää kuvaa siitä, miltä hän sormuksen haluaisi näyttävän, pääsimme varsin pian asiassa eteenpäin katseltuamme myymälässämme valmiina olleita helmisormuksia. Mitä kivaa tietyssä mallissa oli ja mistä asikas ei pitänyt. Tämän perusteella seppä sai eteensä hahmotelman, josta lähdettiin työstämään projektia eteenpäin. Lopputuloksena oli malli, joka on aikaa kestävä, tyylikäs ja asiakkaalle erittäin mieluinen!

Ja niin kuin usein käy, yksi projekti poikii uusia. Tässäkin tapauksessa on alustavia suunnitelmia tulevaa varten...


Kommentit