RUBIINIKORVAKORUT sormusmallin mukaan

Rubiinikoru voi osoittautua haastavaksi löydettäväksi. Tämän ovat todenneet monet asiakkaat ja jossakin vaiheessa projektia luovuttaneet. Myymälän tiskistä löytyy harvoin suoraan jatkoa asiakkaan omalle rubiinikorukokoelmalle monesta eri syystä.

Yksi syy on se, että mallivalikoima on suhteellisen rajallinen. Rubiinikorujen kysyntä on vähäistä ja tästä syystä niitä ei myöskään kannata pitää suuria määriä varastossa. Osa asiakkaista kokee myös olemassa olevat rubiinikorumallit vanhanaikaisiksi tai liian koristeellisiksi. Lisähaasteensa tuo rubiinien väri, joka hyvin harvoin täsmää asiakkaan olemassa oleviin koruihin.

Tässä tapauksessa asiakkaalla oli klassinen, tyylikäs rubiinirivisormus, jonka tyyliin sopivia korvakoruja hän etsi.  Koska malli oli niin selkeä, oli helppoa lähteä teetättämään sormukseen sopivat korvakorut kultasepällä. Ensimmäiseksi suunniteltiin korvakorumalli ja sen jälkeen hankittiin siihen toivotun väriset kivet kivitoimittajalta.


 
Lopputulos oli erittäin onnistunut. Asiakkaan sormus kävi samalla tarkastettavana, kiillotettavana ja rodinoitavana sepällä. Kaikkien korujen kunto tulisi muistaa tarkistuttaa aika ajoin alan ammattilaisella. Monelle puhki kuluneet kultalenkit, avautuneet avolenkit sekä muu kuluminen tulee ilmi vasta siinä vaiheessa, kun koru ei enää pysy päällä. Tai joissakin tapauksissa asiat huomataan liian myöhään, eli siinä vaiheessa, kun koru on jo kadonnut.

Asiakkas halusi  uusiin korvakoruihinsa myös isot, kunnolliset takaosat. Takaosien kokoon kannattaakin kiinnittää huomiota jos on tapana hukkailla korvakoruja. Mitä edullisemmat korvakorut, sitä keveämmät ja helpommin muotoaan muuttavat korvakorujen takaosat yleensä ovat. Siksi ne löystyvät helposti ja korvakoru on vaarassa pudota.


Takaosien kokoa ei kannata arvostella sen perusteella, että ne näyttävät suurilta korvakorun kokoon verrattuna. Eiväthän ne todellisuudessa näy mihinkään, kun korvakoru on korvassa. 

Kookkaampi takaosa voi myös korjata korvakorun asentoa paremmaksi korvassa esim. isojen helmikorvakorujen kohdalla. Suurempi tausta tukee korvaa, eikä päästä korvakorua ns. "kippaamaan" ja roikkumaan ikävän näköisesti.


Kommentit